رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان گلستان گفت: هرگونه تبلیغات انتخاباتی برای کاندیداها در خارج از زمان تعیینشده در فضای مجازی، جزء موارد تخلفاتی محسوب میشود و با متخلفان برخورد قانونی صورتی میپذیرد.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان آزادشهر، سرهنگ پرسا، نشست خبری اصحاب رسانه و فعالین فضای مجازی با موضوع مدیریت فضای مجازی در انتخابات با اشاره به تبلیغات انتخابات پیش رو بیان داشت: رصد فعالیتها و جریانات خبری مرتبط به انتخابات در فضای مجازی از اولویتهای پلیس فتا است و در صورت مشاهده مواردی مبنی بر رؤیت تخلفات انتخاباتی و تبلیغاتی با افراد متخلف برخورد خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بازه زمانی انجام تبلیغات مجاز انتخاباتی با بهرهگیری از فضای مجازی همان بازه زمانی تبلیغات در فضای واقعی است و آغاز تبلیغات زودهنگام در فضای مجازی تخلف محسوب میشود.
رئیس پلیس فتا استان گلستان یکی از آفتهای فضای مجازی در دوران انتخابات را افزایش شایعات بیپایه و اساس علیه اشخاص و گروههای سیاسی خواند و بیان داشت: شهروندان میبایست ضمن حفظ هوشیاری، از عضویت در گروههای ناشناس خودداری کنند و بههیچعنوان محتوای کذب و شایعات موجود در فضای مجازی را بازنشر نکنند.
سرهنگ پرسا تصریح کرد: با توجه به شرایط شیوع کرونا روند تبلیغات انتخابات کمی متفاوتتر از گذشته است چراکه تبلیغات بیشتر در فضای مجازی بوده و میطلبد کاربران در این فضا، اخلاقمداری را بهعنوان یک اصل، اولویت فعالیت خود قرار دهند و در این خصوص مدیران کانال و گروههایی که اخبار مبنی بر انتخابات در آنها درج میشود باید با حساسیت بسیار بالایی، مطالب را پیگیری کنند.
این مقام مسئول گفت: جرائم انتخاباتی از قبیل انتشار هجو یا هجویه و یا هرگونه محتوای توهینآمیز در فضای مجازی علیه انتخابات، درج محتوای تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی خارج از مدتزمان مقررشده برای فعالیت انتخاباتی، تشویش اذهان عمومی، سیاه نمایی و بیان مطالب خلاف واقع علیه کشور، ایجاد اختلافات مابین اقشار جامعه بهویژه از طریق طرح مسائل قومی و نژادی و انتشار هرگونه نتایج نظرسازی و نظرسنجی کاذب در خصوص انتخابات و نامزدهای انتخاباتی جرم است و برابر قانون با هنجارشکنان برخورد خواهد شد.
این مقام انتظامی بیان داشت: با توجه به لزوم احزار هویت اعضا در کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی در صورت عدم اشرافیت مدیران آن، مسئولیت درج اخبار خلاف واقع و موارد ممنوعه متوجه شخص اول کانال یا گروه مربوطه میباشد و کاندیداها نیز میتوانند در صورت مشاهده هرگونه موارد تخلفاتی در فضای مجازی با در دست داشتن سوابق و ادله موجود و با مراجعه به مراجع قضایی و طرح شکایت قانونی در پلیس فتا مرکز استان و شهرستانها اقدام کنند.
در ابتدای این جلسه ملک حسینی فرماندار آزادشهر ضمن خیرمقدم به حاضرین از امنیت و سلامت انتخابات به عنوان وظایف مهم شورای تامین نام برد و تصریح کرد: پمپاژ اطلاعات درست و دعوت به مشارکت حداکثری را باید رسانهها در دستور کار خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه انتخابات درست زمینهساز توسعه و آبادانی است، گفت: هر چه مشارکت بیشتری در فضای مثبت ایجاد شود برنامههای فرد انتخاب شده تاثیرگذارتر خواهد بود.
فرماندار آزادشهر نقش رسانهها در امر انتخابات را مهمتر از دورههای گذشته عنوان و اظهار کرد: یکی از مهمترین رکنها انتقال و تبیین درست برنامههای نامزدها است.
ایشان در ادامه افزود : از ۵۴۸ کاندیدای ثبت نام کننده در انتخابات شورای شهر و روستا ۴۸۸ کاندیدا تایید صلاحیت شدند.
وی خاطر نشان کرد : از تعداد ۵۴۸ کاندیدای ثبت نام کننده در شورای شهر و روستا شهرستان آزادشهر ۳۹ نفر رد صلاحیت و ۲۱ نفر انصراف دادند.
فرماندار آزادشهر در رابطه با تعداد شعب در دوران کرونایی گفت : جمعا ۱۱۱ شعبه در نظر گرفتیم و از این تعداد ۱۰۲ شعبه ثابت و ۹شعبه سیار است.